Una dintre cele mai mari probleme care apar odata cu ivirea primelor raze puternice din anotimpul cald este legata de transpiratia in exces. Aceasta problema devine cu adevarat suparatoare si jenanta daca este insotita de miros neplacut.
Ce este transpiratia?
Anumiti factori precum caldura, activitatea fizica, stresul, emotiile sau febra determina cresterea temperaturii corpului. Transpiratia apare ca o metoda impusa de creier pentru a aduce temperatura organismului la un nivel constant (37 grade Celsius).
Tipuri de transpiratie
Transpiratia poate fi produsa atat de glandele ecrine, cat si de glandele apocrine.
Glandele sudoripare ecrine se gasesc pe toata suprafata pielii. In zona palmelor, a talpilor si a axilelor exista un numar mai mare de glande ecrine decat in celelalte parti ale corpului.
Orificiile de secretie poarta denumirea de pori. Glandele ecrine nu au legatura cu orificiile firelor de par. Acestea produc transpiratie apoasa, incolora si care nu miroase deoarece este formata din 99% apa, si 1% substante solubile (sarea, uree si acid lactic).
Glandele sudoripare apocrine sunt situate in zona axilelor, a organelor genitale,a mameloanelor si in jurul anusului . Orificiile de secretie ale acestor glande sunt aceleasi cu cele ale firelor de par din zonele mentionate.
Transpiratia produsa de acest tip de glande este putin vascoasa si are un miros neplacut deoarece secretia este eliminata odata cu sarurile minerale si toxinele din corp.
1. Metode obisnuite
Dusul scotian este o metoda destul de des intalnita si foarte usor de realizat. Este indicat ca acesta sa fie facut dupa un dus obisnuit si presupune alternarea jetului de apa calda cu cel de apa rece timp de cateva minute. Aceasta metoda nu doar te racoreste, ci te si relaxeaza.
Este indicat ca in perioada verii sa purtam haine cat mai lejere, din materiale subtiri si deschise la culoare. Rochitele sunt ideale pentru anotimpul cald, la fel ca si fustele, pantalonii scurti sau bluzele largute.
De asemenea alcoolul, tigarile, cafeaua sau mancarea nesanatoasa reprezinta unul dintre factorii care determina amplificarea mirosului transpiratiei. Incearca sa le eviti cat de mult poti. Consuma cat mai multe fructe si legume proaspete.
Daca ai o sudoratie mai abundenta, fara sa fie hiperhidroza, pentru reducerea ei trebuie sa elimini din regimul zilnic ciocolata, ceaiul negru si bauturile racoritoare ce contin cofeina - recunoscuta ca stimul al transpiratiei in exces.
2. Metode cosmetice
Deodorantul reprezinta un produs cosmetic care te ajuta sa scapi de mirosul neplacut, distrugand bacteriile care il cauzeaza. Singurul inconvenient este faptul ca daca folosesti deodorant nu diminuezi cantitatea de transpiratie produsa de corpul tau.
3. Metode medicale
Multe persoane nu stiu sa faca diferenta dintre un deodorant si un antiperspirant. Pe cand primul este un produs 100% cosmetic, antiperspirantul este considerant un produs medical deoarece blocheaza producerea transpiratiei prin astuparea orificiilor de secretie.
Acest tip de produs contine saruri de aluminiu si impiedica organismul sa elimine toxinele pe calea obisnuita. De aceea numerosi specialisti nu recomanda folosirea antiperspirantului.
Alte cai medicale pentru a scapa de transpiratie sunt: acupunctura, homeopatia sau bai cu bicarbonat de sodiu.
4. Metode naturiste
Sursa
3 comments
te intereseaza un link exchange cu http://duras33.blogspot.com/
ok pentru prevenirea transpiratiei cumparati doar lenjerie intima de calitate si purtati mai mult baby doll de culoarea rosu aprins.
Salut ,
Pentru un schimb de link te deranjez ,daca esti deacord te rog adauga pe site-ul tau linkul http://www.jocuri-online.be cu titlul Jocuri online ,apoi astept datele site-ului tau ,ca sa te adaug si eu .
Iti multumesc ,
A. George
Trimiteți un comentariu