Supa de varza cu smantana
- 3 l apa
- 2 verze de marime mijlocie
- 1/2 ceasca orez
- 1 galbenus de ou
- 2 linguri smantana
- sare
Mod de preparare:
Varza se taie marunt si se pune la fiert in apa fierbinte.
Se adauga orezul ales si spalat. Se lasa sa fiarba, se sareaza si cand este gata se drege cu galbenusul amestecat cu smantana.
Ciorba rece de sfecla
- o sfecla
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 dovlecel
- o telina
- o varza
- 2 ardei grasi
- o legatura de ceapa verde
- o cana de corcoduse
- pasta concentrata de rosii
- o cana smantana
- marar, patrunjel, leustean
- sare, piper
Mod de preparare:
Cartofii, ceapa, ardeii, dovlecelul si jumatate de sfecla se taie cuburi. Morcovii, telina si cealalta jumatate de sfecla se dau prin razatoarea mare. Ceapa si ardeii se calesc in putin ulei, iar apoi se adauga pe rand morcovul, ardeii, telina si sfecla. Dupa ce s-au rumenit putin se adauga 2 l de apa fiarta si cartofii. Dupa ce acestea au fiert, se pun dovlecelul si varza taiata julien. Separat se fierb corcodusele in jumatate de litru de apa. Se strecoara sucul prin sita, prin apasare, si se adauga la sfarsit, cand legumele au fiert. Tot
atunci se pune si pasta de rosii. Se lasa sa mai dea de cateva ori in clocot si e gata! Se serveste rece, cu smantana si amestec de leustean, patrunjel si marar.
Supa de rosii cu taitei si menta
- 1 kg de rosii coapte
- o ceapa
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- taitei
- menta, sare, ulei, piper
Mod de preparare:
Legumele se curata, se taie si se pun la fiert. Dupa ce s-au inmuiat, se paseaza. Sucul rezultat se pune la fiert pentru inca 15 minute si se adauga sarea si piperul (cate un praf).
Separat, fierbeti intr-o alta oala taiteii in apa cu sare.
Puneti taiteii in supa si presarati cateva frunze de menta.
readmore »»