vineri, iunie 25, 2010

Frumusetea machiajului Natural

.

Machiajul natural inspira feminitate, siguranta si prospetime. Pe langa faptul ca este usor de realizat, un look fresh arata mult mai bine decat o fata incarcata de fond de ten si de pudra.
Tenul

Bazele acestui machiaj sunt reprezentate de folosirea unei creme hidratante cu rol de protectie. Fondul de ten poate fi aplicat cu ajutorul degetelor sau al unor bureti speciali. Pielea nu trebuie masata foarte tare pentru ca fondul de ten se va strange si vei afisa un aspect inestetic.
Pudra de fata este optionala. Daca alegi sa porti si pudra, iti sugerez sa folosesti pudra compacta pentru ca ofera o acoperire mult mai buna.
Machiajul ochilor

Pentru un machiaj natural este necesar sa ai sprancene cat mai bine conturate. Asadar, daca nu te afli printre norocoasele cu astfel de sprancene, foloseste un creion special in nuante apropiate de culoarea naturala a firelor de par.
Nu ai nevoie de un machiaj strident, ci de unul cu efect de luminozitate De aceea fardul de pleoape trebuie sa fie in nuante cat mai deschise, aproape transparente.. Poti folosi tonuri pastelate de bej, roz deschis, crem sau gri.
Daca ai folosit fard, este necesar sa aplici si mascara. Persoanele cu tenul si parul deschis la culoare pot folosi nuante de maro inchis, iar persoanele cu pielea maslinie au nevoie de mascara neagra. Incearca sa aplici doar pe genele de deasupra pentru o privire patrunzatoare.
Machiajul buzelor

La fel ca si ochii, buzele au nevoie de un machiaj natural, cat mai simplu, care sa iti scoata in evidenta trasaturile fetei. Foloseste nuante cat mai apropiate de culoarea naturala a buzelor tale. Poti incerca atat rujuri, cat si glossuri in nuante deschise, putin sidefate sau aproape transparente.
Poti folosi si un balsam de buze usor colorat care, nu numai ca iti coloreaza buzele, insa are si rol hidratant.
Machiajul pometilor

Machiajul pometilor este unul suplimentar.
 Daca decizi sa iti accentuezi linia pometilor, poti folosi nuante de roz daca ai pielea deschisa la culoare sau nuante de maro daca esti bronzata.

1 comment

Simona spunea...

Un machiaj natural cere mai multa atentie, uneori fiind greu de a stabili barierele cromatice ce fac trecerea catre un machiaj mai puternic. Si intr-adevar, trebuie sa ai unele trasaturi si dotari de la natura pentru a te bucura de un astfel de machiaj.